V8 Tensioner

ketting spanners en geleiders

Hoort u na het starten van uw V8 (modeljaar 1998-2002 voor de XJ en vanaf 1996-2002 voor de XK8) een ratelend geluid of draait de motor heel slecht of zelfs niet meer, dan is het hoogst waarschijnlijk dat één van de ketting spanners is afgebroken.

Start de motor niet opnieuw maar laat hem takelen naar uw garage.

Dit defect zien wij veel vuldig op V8 motoren van 1996 tot 2002.

U kunt dit ook voorkomen door preventief deze onderdelen te laten vervangen.

Preventief vervangen geeft een rekening van 1675 € a 1900 €, BTW inbegrepen bij Jags Only.

Update 05/2021

Bepaalde  onderdelen voor deze vervanging zijn vanaf heden niet meer leverbaar door Jaguar. Wij hebben een aantal sets preventief opgekocht bij collega's en leveranciers.

Dit maakt dat de vooropgestelde prijs zoals hoger vermeld niet meer van toepassing is en de kostprijs lichtjes hoger uitkomt. Afhankelijk van wat we op voorraad hebben kunnen we een raming geven van deze operatie.

Het rode onderdeel is de boosdoener, er zitten er 4 in een V8 motor.

Het onderdeel breekt open en de ketting geleider die op het metelan plaatje zit breekt af, draait mee tussen de ketting en in het ergste geval breekt de ketting met geplooide kleppen tot gevolg.

Foto boven: Hiernaast ziet u een gebroken ketting met de geplooide kleppen tot gevolg. Kosten plaatje kan snel oplopen tot 3500 a 4000€ en meer....

Foto boven: Vanaf 2005 gebruiken wij de derde generatie spanners die uit metaal zijn vervaardigt en die wij nog nooit defect hebben gezien.

Hierboven ziet u het assortiment onderdelen dat wij meestal vervangen.

Ontstekingskaarsen, luchtfilter en oliefilter, waterpomp en thermostaat zijn zaken die worden bekeken en niet altijd hoeven te worden vervangen.

De kettingen worden vervangen ingeval van breuk.

Bij een preventieve vervanging zijn het enkel alle dichtingen , de 4 kettingspanners en de ketting geleiders.

Wij hebben uw Jaguar één dag nodig om deze herstelling uit te voeren indien preventief en wanneer de schade beperkt blijft tot wat en binnen het distributie deksel bevindt.

Wanneer deze aanpassing is gebeurd kan u met een gerust hart nog heeeeeeeeeeeeeeeeel veeeeel km's rijden met deze v8 motoren.

Deze aanpassing maakt uw V8 net zo "bulletproof" als de oude AJ16 zes cilinder blok....